Interim operationeel- en procesmanager
Robert Kroon

Mijn achtergrond

Mijn achtergrond is met name energie. Na een korte periode als IT-netwerkspecialist ben ik een groot deel van mijn carrière binnen de energiesector werkzaam geweest, voor zowel NUON als Continuon, het latere Alliander. Deze periode heb ik binnen verschillende onderdelen van het energiebedrijf gewerkt in verschillende rollen, zoals Manager Klantenservice, Salesmanager en als Consultant. Daarnaast heb ik enkele jaren een eigen bedrijf gehad, wat zich ook voornamelijk op energie richtte.

Waar je mij voor kan bellen

Typerend voor mij als operationeel manager is een sterke affiniteit met het proces en de inhoud. Als business consultant voel ik mij als een vis in het water bij rollen met een coachende en adviserende component. Mijn kracht is snel verbanden leggen, inzicht creëren en mensen op hun sterke punten laten excelleren.

Hoe ik ben als collega

Zelf word ik erg enthousiast van anderen een ontwikkeling te laten doormaken. Het liefst vul ik een rol in met een grote coachende component, waar tevens een duidelijke doelstelling aanwezig is. Het resultaat bereiken samen met mensen door ze in hun kracht te zetten vind ik het mooist.

Waarom ik bij VL op mijn plek ben

Het is een organisatie met korte lijnen waar je als medewerker uitgedaagd wordt om mee te denken in het belang van het bedrijf. Er wordt naar je geluisterd en iedereen is gelijk.

“It’s nice to be important, but it’s more important to be nice.”

Hoe ik mijn vrije tijd invul

Fervent liefhebber van wielrennen, zowel actief als passief. Dat laatste doe ik graag met vrienden onder het genot van een lekker Belgisch biertje of Frans wijntje, afhankelijk waar de ronde gereden wordt! Op zaterdag ben ik vaak een trouwe supporter op het veld van het hockeyteam van mijn zoon. De regisseurs Tarantino en Scorsese lukt het vaak goed om met hun films mij ontspannen te krijgen.

Mijn lievelingsplaat

Prince – Around the world