Interim operationeel- en procesmanager
Michel van Houten

Mijn achtergrond

Van oorsprong fanatiek sporter. Van jongs af aan ben ik bezig geweest met de basketbalsport en heb ik diverse jeugdselecties doorlopen en uiteindelijk ook op het hoogste niveau in Nederland gespeeld, met als hoogtepunt diverse interlands met Oranje. Daarna heb ik 16 jaar bij Nuon gewerkt, waarna ik als interimmer aan de slag ben gegaan bij VL Consultants.

Waar je mij voor kan bellen

Energie krijg ik van opdrachten waarbij het organiseren van werkzaamheden, het aansturen van (senior) medewerkers en het denken en het acteren vanuit klantwaarden samenkomt. In de praktijk pas ik daarom veel de LEAN-methodiek toe en benut altijd kansen om collega’s kennis ervan bij te brengen. Als mij wordt gevraagd een verandering te begeleiden vanuit een operationele rol, dan kan ik niet wachten om te beginnen.

Hoe ik ben als collega

Mijn functie omschrijft zich als twee mooie werelden in één: een operatie manager die structuur brengt en medewerkers optimaal laat groeien en samenwerken, daarnaast een procesmanager die overal kansen ziet, ze initieert en waar mogelijk uitvoert, al dan niet samen met een team. Ik krijg vaak te horen dat het daarom prettig met mij samenwerken is, ik laat medewerkers in hun waarde, respecteer ze, creëer een open cultuur en probeer samen het optimale resultaat te behalen.

Waarom ik bij VL op mijn plek ben

Bij VL Consultants krijg ik grotendeels de vrijheid om mijn opdrachten te kiezen en zo in te vullen zoals ik het zelf wil. Door de verscheidenheid aan opdrachten en organisaties waar je komt te werken, krijg je veel organisaties van binnen te zien, waardoor je wereld steeds groter wordt.

“Als je erop voorbereidt bent dat het nooit zo zal gaan als je verwacht, dan valt het altijd mee.”

Hoe ik mijn vrije tijd invul

De basketbalsport is al jaren mijn grote passie, maar daar is sinds enkele jaren ook de golfsport bij gekomen. Even in de natuur op jezelf aangewezen zijn, rust en concentratie vinden en zoeken, dat zorgt bij mij voor ontspanning. Maar ook fietsen en lopen met ons gezin en onze hond op de hei of in het bos, zorgt voor een leeg en fris hoofd. Genieten van de kleine dingen!

Mijn lievelingsplaat

Party Rock Anthem (LMFAO). Goede beat, mag niet ontbreken in ieders warming up, hier mag mijn dag altijd mee starten.