Senior Project Management Officer
Han Koens

Mijn achtergrond
In de afgelopen tien jaar heb ik ervaring opgedaan als Project Management Officer (PMO), proces specialist en project planner voor middelgrote tot grote bedrijven. Recentelijk  word ik steeds vaker ingezet als BI consultant. Hierbij help ik organisaties bij het inrichten van dashboards en rapportages van projecten en organisaties om effectief te sturen op succes.

Waar je mij voor kan bellen
De meeste energie haal ik uit analytische uitdagingen waar ik de diversiteit van gevraagde informatie vanuit datastromen inzichtelijk kan maken. In de praktijk vereenvoudigen de dashboards en rapportages de besluitvorming, omdat intuïtie plaats maakt voor feiten. Met als logisch gevolg heldere communicatie tussen en met de verschillende organisatie onderdelen en processen.

Hoe ik ben als collega
Als BI specialist vind ik het belangrijk om de datastromen te vertalen naar de benodigde en gevraagde informatie en voor iedere laag van de organisatie een duidelijk beeld en status van de werkprocessen te kunnen geven. Indien nodig zal ik gevraagd en ongevraagd advies geven als er wijzigingen nodig zijn in zowel de datastroom als de daaraan ten grondslag liggende processen. Hiervoor is veel samenwerking vereist en ik vind het niet alleen prettig maar ook noodzakelijk om hierin nauw samen te werken met alle belanghebbenden.

Waarom ik bij VL op mijn plek ben
Door via VL Consultants op verschillende opdrachten te werken, leer je veel over jezelf en over de verschillende organisaties waar je komt. Een nieuwe omgeving is elke keer weer een uitdaging die ook helpt mijn persoonlijke inzichten te verbreden maar waar ik ook mijn eerdere ervaringen kan aanwenden en delen om succesvol de klant te kunnen helpen.

“Alleen kan je veel, samen kunnen we alles. Leer van elkaar en respecteer een ieder.”

Hoe ik mijn vrije tijd invul
Het liefst vul ik mijn vrije tijd in met muziek, fotografie en film, zowel actief als passief. Als gitarist van een band en ben ik veel bezig met verschillende muziekstijlen en soorten. Door het luisteren en het maken van muziek krijg ik inspiratie en komt mijn creativiteit ten volle naar boven. Anderzijds brengt muziek rust in de hectiek van de dag. In de zomer geniet ik van muziek door naar festivals te gaan. Tot slot kan ik enorm genieten van een goed boek of lekker uiteten gaan.