Business Consultant
Erwin Veltman

Mijn achtergrond

Tijdens mijn studie Sociologie ben ik me gaan interesseren in kwantitatieve data-analyse. Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij bedrijven in de financiële en zorg- en overheidssector. Hier heb ik functies ingevuld waar ik vanuit de supportorganisatie de tussenpersoon was tussen business, klant en IT. In deze functies heb ik me gericht op het maken van probleemanalyses interne en externe communicatie hierover en het verbeteren van processen.

Mijn interesse in kwantitatieve analyse ben ik niet verloren. Bedrijfsvraagstukken probeer ik altijd inzichtelijk te maken door een onderbouwing van cijfers en het leveren van context bij de cijfers. Tegenwoordig focus ik me op business intelligence vraagstukken en het werken met reporting tools als Power BI.

Waar je mij voor kan bellen

In opdrachten waarbij data moet worden vertaald naar (stuur)informatie ben ik erg geïnteresseerd. Ik ben in mijn kracht als ik mijn analytisch vermogen kan  gebruiken en mee kan denken op ieder niveau van een organisatie in het transformeren van data naar stuurinformatie, ten behoeve van het inzichtelijk maken van de prestaties van een bedrijf. Dit kan heel hands-on door bijvoorbeeld het ontwikkelen van een dashboard of rapportage op operationeel of strategisch niveau.

Hoe ik ben als collega

Van nature ben ik een betrouwbare collega die geïnteresseerd is in anderen. Ik probeer collega’s te helpen door ze een luisterend oor te bieden en mee te denken in oplossingen. Hierbij probeer ik altijd om zo min mogelijk aannames te maken en goed door te vragen.

Waarom ik bij VL op mijn plek ben

Bij VL Consultants heerst een open sfeer. Iedereen is benaderbaar en staat open voor het delen van kennis.

Data zonder context is waardeloos. Pas op de juiste manier gepresenteerd en in de context geplaatst wordt het informatie.”

Hoe ik mijn vrije tijd invul

In mijn vrije tijd zoek ik graag mijn grenzen op. Vooral op het gebied van wielrennen of het spelen van een bordspel met vrienden. Soms ben ik hierin iets té competitief.

Mijn lievelingsplaat

Muse – Plug in Baby