Consultancy

VL Consultants BV heeft jarenlange ervaring in de consultancy, met name bij bedrijven die gericht zijn op productie, handel, inkoop en (logistieke) distributie. Kenmerkend voor de consultants van VL is dat wij opereren op het snijvlak van ict en logistiek, bedrijfsprocessen en automatisering. Wij willen de klant graag helpen. Enerzijds staan we daarbij graag met de voeten in de klei, anderzijds gaan we ook het gesprek met de procesverantwoordelijke aan. VL Consultants BV ondersteunt bij zowel het bedenken van procesverbeteringen met het management als het doorvoeren van de veranderingen op de werkvloer.

ERP pakketselectie

Een goed ERP pakket kan het verschil maken voor een organisatie. VL Consultants zorgt voor een optimale keuze in pakketten die van toegevoegde waarde zijn voor de specifieke bedrijfsprocessen én voldoen aan de wensen en verwachtingen van het bedrijf.

ERP pakket implementatie

Na de keuze van het pakket is het uiteraard belangrijk dat het pakket goed wordt geïmplementeerd. VL Consultants verdeelt de implementatie in overzichtelijke fases, waarbij voor elke fase nauwkeurig wordt vastgelegd wat er is afgesproken met de betrokken partijen en wat er gedaan moet worden in de desbetreffende fase.

Inrichting en beheer van bedrijfsprocessen

VL Consultants heeft grote kennis van bedrijfsprocessen binnen productie- en logistieke organisaties. Hierbij ligt de focus op handels organisaties en bedrijven die producten of installaties produceren, verwerken, construeren, distribueren en servicen. Hierdoor is VL Consultants in staat heel gericht te adviseren over inrichting en beheer van de bedrijfsprocessen.

Veranderingstrajecten

Veranderingstrajecten zijn soms noodzakelijk voor het succes en voortbestaan van een organisatie. VL Consultants heeft veel ervaring met verandertrajecten bij productie en logistieke bedrijven. Met name met het veranderen van afdeling overstijgende processen, waarbij een andere manier van werken en organiseren nodig is.